Beton zo dicht mogelijk maken
We werken het beton zo dicht mogelijk af. Dit doen we door de betonvloeren, na het storten, te vlinderen. Het vlinderen van een betonvloer duwt de grove delen van de vloer naar beneden. Hierdoor blijven de fijne deeltjes bovenop liggen. Dit zorgt ervoor dat de poriën van de vloer dichter zitten. Ook ontstaat er door het vlinderen een dichtere massa. Het vlinderen zorgt ervoor dat de betonvloer ca. 85% dicht wordt. Toch is dit nog niet dicht genoeg voor een vloeistofdichte vloer.
Kans op scheuren verminderen
Scheuren maken een betonvloer minder vloeistofdicht. Om die reden proberen wij de kans op scheuren te verkleinen. Dit doen we door verschillende materialen en manieren toe te passen.
Voordat we de betonvloer komen storten brengen we wapeningsnetten aan. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer extra stevig wordt. Ook plaatsen we langs de wanden een foamband. Hier storten we het beton tegen aan. Dit foamband zorgt ervoor de wanneer de betonvloer gaat werken, deze niet rechtstreeks tegen de wanden aan drukt. Hierdoor scheurt het beton minder snel.
Ook de betonmix kunnen we naar wens aanpassen. Bijvoorbeeld als u kiest voor een krimparme variant om de kans op scheuren te verkleinen.
We kunnen de kans op scheurvorming nooit volledig wegnemen. Wel geven wij u garantie op de vloer en komen wij, na minimaal een jaar, de scheuren kosteloos opvullen. Als enige in Nederland!
Coating
Wilt u uw betonvloer 100% waterdicht maken? Kies dan voor een betonvloer met een coating. Deze coating is een laagje over de betonvloer heen. Hierdoor kunnen vloeistoffen niet meer het beton indringen. Ook maakt deze coating de vloer slijtvaster. Ideaal wanneer u met veel zware, rijdende machines werkt.
Omdat een coating als laag over de betonvloer komt, slijt deze wel in de loop der jaren. Daarom is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd te vervangen en te onderhouden!
HACCP richtlijnen
Wanneer u met voedselwaren werkt is het belangrijk dat u zich houdt aan de . Ook de vloer moet aan deze eisen voldoen! Een naadloze, hygiënische en vloeistofdichte vloer is hiervoor zeer geschikt en voldoet aan alle eisen.
Afschot en goten voor een vloeistofdichte vloer
Wanneer de betonvloer in een ruimte komt waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt, leggen we de betonnen vloer onder afschot naar de goten. Dit zorgt voor een goede afwatering van de vloeistoffen, zodat er geen plasvorming ontstaat.
Meer weten?
Wilt u meer weten over onze vloeistofdichte vloeren? Neem dan eens contact met ons op! We denken graag mee over een passende vloer voor in uw situatie.